17 May
2013

Amerikansk action

shutterstock_101843761

Det er uden tvivl en kæmpe pengemaskine, der producerer den ene publikumsucces efter den anden, men det er nu også noget ved amerikanske actionfilm. Det er ofte god underholdning med en høj grad af genkendelighed, der får os til at slappe af samtidigt med at diverse stunts, twist i handlingsforløb og catchy one liners holder os til ilden og sørger for, at vi glæder os til næste scene i filmen og ikke mindst til næste gang, Hollywood kommer med en action blockbuster.

Agenterne og superheltene

Gode, gamle klassikere som agentfilmene har gang på gang fået nyt liv efter den klassiske Hollywood-opskrift, hvor den ensomme helt bekæmper den ultra onde ærkeskurk og hans kumpaner omgivet af et uforholdsmæssigt stort antal eksplosioner og med mindst en biljagt i hæsblæsende tempo som en del af rutevejledningen.

Agent 007 lever stadig i bedste velgående, ligesom Ethan Hunt aldrig synes at trættes af sin umulige missioner, og som nyere medlemmer af selskabet har de mere alienorienterede Men in Black fået fast plads på agent-hylderne i de digitale filmbutikker.

Når der er fætter-kusine-fest er der ingen tvivl om, at superheltefilmene slår sig til agentdrengene, og så har vi pludselig fornøjelsen af både Batman og Spiderman, der må siges at være de superhelte, der har klaret sig bedst i de seneste år, når vi taler sendetid på det store lærred. Supermand, Hulk og Catwoman kan mænge sig med deres storebrødre og håbe på, at deres store gennembrud er på vej.

Få fat i det rigtige merchandise

Merchandise er der til gengæld rigeligt af for alle actionheltene, hvad enten de er af den ene eller den anden kaliber. Vi taler alt fra poser med tryk til kopper, krus, kuglepenne, t-shirts og til sengetøj. Hvis du har en personlig favorit eller du gerne vil give en lidt anderledes gave til en ven eller et familiemedlem, kan du finde mere info om tryk på plastikposer og andre ting her. Du kan selvfølgelig også bare google den type merchandise, du gerne vil have fingre i – det skulle undre mig meget, om der ikke findes en webshop derude, der kan hjælpe dig med det, du leder efter.

 

So, what do you think?